4 tips om mobiel wonen betaalbaar te houden

4 tips om mobiel wonen betaalbaar te houden

Velen dromen ervan om mobiel te wonen, maar hoe vorm je die droom om tot realiteit? Hieronder 4 tips om je mobiele droom alvast betaalbaar te houden.

1. Koop een tweedehands busje

Het aanschaffen van een gebruikt busje is vele malen goedkoper dan de aanschaf van een nieuw voertuig. Oude busjes hebben doorgaans ook meer karakter. Je vind er voldoende terug op sites zoals tweedehands, marktplaats, … en zelfs op specifieke facebook groepen voor camperbusjes. Kijk bij de aanschaf van een tweedehands voertuig alles goed na, neem indien mogelijk iemand mee die een tweede mening kan geven over de staat van het voertuig. 

Er staan er trouwens enkele op deze pagina

2. Zoek gratis camperplaatsen op

Er zijn talrijke gratis camperplaatsen ter beschikking in vele Europese landen. Hieronder alvast een  link waar je deze kan vinden. Ook bestaan er apps voor op je telefoon zoals Park4night waarop je mooie plekjes vind om te verblijven. Kans is groot dat op deze plekken ook andere vanlifers zich bevinden. Een extra kans om nieuwe vrienden te leren kennen of gewoon het extra veiligheidsgevoel te weten dat je er niet alleen staat.

Campercontact (lijst met gratis camperplaatsen per land)

3. kook je eigen potje

Een groot voordeel van mobiel wonen is dat je je huisje overal bij je hebt. Je eigen potje koken bespaart je dan ook al gelijk een aardig bedrag tegenover  afhaalmaaltijden of uit eten gaan. Als je zelf je ingredienten in de supermarkt haalt en je eigen potje kookt is dit best budgetvriendelijk. Je kan best eens een keertje uit eten gaan en een lokale specialiteit uitproberen. Als je dit echter meermaals dagelijks wil doen zal je moeten beschikken over een stevig budget. 

Voor inspiratie wat te koken : Vanlifecuisine

4. Doe gratis activiteiten

Kijk welke activiteiten je kan doen in de omgeving waar je jezelf bevind. Genieten van een mooie wandeling of fietstocht hoeft niet onmiddelijk extra geld te kosten. Kijk of er museums of gallerijen in de buurt zijn die een open dag houden en/of gratis toegankelijk zijn. Zo heb je wat te doen elke dag. Je kan een gratis festival of evenement in de buurt waar je bent opzoeken (drankjes meestal wel betalend). Een combinatie van deze dingen maakt het geheel betaalbaarder , je kan niet elke dag betalende activiteiten doen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.