Over mezelf

Een woordje over mezelf

Welkom op de mobiel wonen website, een kleine introductie over mezelf.

Ik ben Pascal, afkomstig uit de regio Antwerpen en sinds September 2015 woon ik in zelf omgebouwde camperbusjes. Ondertussen is dit mijn tweede voertuig, een iets kleinere versie dan de vorige. Door de invoering van de lage emissie zone was mijn vorige voertuig niet meer welkom. 

Mijn eerste omgebouwde bestelbus had namelijk een dieselmotor. Het huidige exemplaar is een fiat ducato 230 van 2001 met benzinemotor. Vanwege de beperkte ruimte heb ik gekozen hier een murphy bed in te bouwen. Hierdoor heb ik tijdens de dag meer ruimte ter beschikking om me vrijer te bewegen.

 

mobiel wonen

Hoe verdien ik mijn geld?

Zoals ieder ander die in een (normaal) huis of appartement woont ga ik gewoon van maandag tot vrijdag werken. Momenteel werk ik terug in de bouwsector, in het verleden heb ik lang in de horeca gewerkt.

Hoe zit het met je adres ?

Ik ben bij een vriend van me ingeschreven onder een refferentieadres.

Sommige mensen verblijven in België, maar hebben er geen officiële verblijfplaats, bv. mensen die op een schip verblijven, woonwagenbewoners of daklozen. In hun geval geldt een referentieadres als officieel adres. Op die manier zijn ze administratief bereikbaar voor officiële instanties.

Waarom heb je besloten zo te wonen?

Na het einde van een lange relatie was ik terug op zoek naar een andere verblijfplaats. Na lang rondkijken bleek dat er weinig tot geen woningen beschikbaar waren die in mijn budget pasten. Toevallig kwam ik een artikel tegen van een Engelse jongeman die in zijn busje woonde.  Mijn interesse was gewekt en na enig opzoekwerk nam ik het besluit de stap te wagen.

In plaats van een huurwaarborg te betalen kocht ik een busje. Het eerste busje was van 2015 tot 2017 mijn huisje op wielen. Sinds de zomer van 2017 verblijf ik in mijn huidige voertuig.

 

Wil je nog terug naar een gewone woning?

In het kort, nee. Ik vind mijn leven prima zoals het is, ik zie geen reden terug naar een (normale) woning te gaan. Zolanfg de gezondheid en andere factoren dit toelaten krijgen ze me niet meer opgesloten tussen vier muren. Ik zou gek worden.

Ik doe dit niet omdat het moet maar omdat het kan.

Hier vind u artikels die over me in de media zijn verschenen

Bekijk hier een interview over mezelf

De kanaaltrailer van mijn Youtube kanaal

Hier vind u het Privacy en Cookie beleid van deze website