Waar overnachten

waar overnachten

Waar overnachten met je camper

Velen maken zich zorgen waar ze kunnen overnachten met hun camperbus. Je huis staat op wielen en zolang je jezelf regelmatig verplaatst zal je weinig problemen ondervinden. Allereest zijn er camperplaatsen, al dan niet betalend. Ben je net begonnen aan dit avontuur en ben je nog niet helemaal zeker van jezelf plaats je dan op een (gratis) camperplaats. 

Overdag kan je vrijwel overal staan waar je wil, en dat doe ik dan ook. Overdag zet ik me op een mooie locatie, geniet van de omgeveing en maak daar mijn maaltijd klaar. Tegen de avond parkeer ik me ergens, ga ik slapen en ’s morgens ben ik terug weg.

Wat niet te doen

Ga niet in een woonwijk voor iemands deur staan (tenzij dit mensen zijn dat je kent). Ga niet als enige voertuig op een lege parking staan ergens aan een supermarkt bv. (zet je eerder in de buurt van andere voertuigen in deze situatie) 

Als je op een plek gaat overnachten waar dit eigenlijk niet toegelaten is, doe dit dan discreet, vertoon geen campinggedrag.

Waar kan je overal staan?

Er zijn twee opties om mee van start te gaan. Wil je betalen voor je overnachting of toch maar niet?

Betalend overnachten kan op vrijwel elke camping / recreatieoord, ook heb je betaalde camperplaatsen

Gratis overnachten kan ook op verscheidene gratis camperplaatsen, waar die zich allemaal bevinden vind je hier terug.

In Belgie vind je rond elke kerktoren meestal wel een plekje waar je een nachtje kan staan.

Stop eens bij een boerderij , waar je al dan niet in ruil voor een beetje hulp de nacht kan doorbrengen.

Er bestaan verschillende apps die locaties bevatten waar je de nacht kan doorbrengen.

Hoe ik het doe

Zelf rijd ik met een omgebouwde bestelwagen, niet geregistreerd als camper. Alles heeft voor en nadelen maar het voordeel hieraan is dat ik me vrijwel overal kan parkeren. Zoals ik al eerder aangaf kan je overdag staan waar je wil. Na mijn werk zet ik me op een mooie plek in de buurt en daar breng ik de rest van de dag door en maak ik ook mijn maaltijd. Tegen ik ga slapen verplaats ik mezelf naar een plek in de buurt van mijn werk. Eens het donker is en de gordijntjes zijn dicht maakt het ook niet veel uit hoe de omgeving er buiten uitziet. Ik kom aan op de plek, instaleer me achteraan en kijk eventueel nog een dvd of wat youtube filmpjes. Ik maak mijn boterhammetjes klaar voor de dag nadien en ga slapen. Smorgens fris ik me even op en vertrek ik naar mijn werk, ik ben toch al in de buurt. Op vrije dagen ga ik gelijkaardig te werk, enkel is de plaats waar ik me dan bevind verschillend. Betalend overnachten doe ik zelden, eigenlijk enkel op events en meetings. Ook heb ik verschillende plekjes in de buurt van mijn werk zodat ik zelden meerdere dagen opeenvolgend op dezelfde plaats sta snachts.

Disclaimer : als u dingen doet die wettelijk niet toegelaten zijn bent u daar zelf verantwoordelijk voor

Een gedachte over “Waar overnachten

  1. als je geen camper bent betaal je het volle belasting bedrag ipv de 45 euro als camper zijnde. dus dat hakt in het budget om van te leven. ik kan bv wel een busje kopen maar de vaste lasten daarvan kan ik niet opbrengen en verbouwen. dan zou ik eerst mijn vaste woning op moeten zeggen zodat ik wat meer financiele armslag zou hebben. ik ben benieuwd hoe groot jouw vaste lasten zijn dan. of is dat in belgie anders dan in nl?
    groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.